Vrijstaande woning te Brandevoort

In de mooie omgeving van Brandevoort heeft H&B kort geleden een start gemaakt met de nieuwbouw van een vrijstaande moderne woning.

De voorgevel kenmerkt zich door de vele raam partijen, de zinken dakkapellen en de karakteristieke uitstraling van de wit gestucte muren. Dit tezamen zorgt ervoor dat de woning perfect binnen het straatje past dat Brandevoort wil representeren.

Brandevoort
''Brandevoort is opgezet volgens de principes van New Urbanism. Doordat diverse architecten werken aan deze wijk in aanbouw, ontstaat er een zeer afwisselend straatbeeld. De Veste wordt historiserend aangelegd in de stijl van een 17e-eeuws Brabants stadje, met herenhuizen aan grachten. In 2005 was een deel van De Veste opgeleverd en het deelplan Schutsboom vrijwel helemaal gereed. Nieuwe bebouwingen staan in de Stepekolk en ook de Brand is al voor een deel bebouwd. Ook deze wijken bestaan grotendeels uit duurdere woningen die meestal in vooroorlogse 20e-eeuwse stijl gebouwd zijn, met een opzettelijke vermijding van de kenmerken van het naoorlogse functionalisme'''

bvvv.png