Post - Zuid te Apeldoorn

H&B Installatietechniek heeft de opdracht mogen ontvangen voor de nieuwbouw van zowel de brandweer als ambulancepost te Apeldoorn.

Apeldoorn kende een groot aantal kleine gemeentewerfjes, verspreid over de stad. De gemeente wilde veel van die locaties opheffen en de diensten samenbrengen in een gebouw, met onder meer de staf en werkplaats Wilmersdorf van de brandweer, Ambulancezorg Noord en Oost Gelderland en Kringloopcentrum Foenix.

Staalconstructie
Als nieuwe locatie had de opdrachtgever een bestaand bedrijfspand op het oog: de voormalige grote vrieshallen van de firma Grolleman dienden te worden hergebruikt. Courage architecten en MIES Architectuur hebben als uitgangspunt genomen om het nieuwe gebouw met zo min mogelijk materiaal te realiseren. De staalconstructie van de voormalige opslaghal is behouden en geïntegreerd in het nieuwe gebouw.

Stoer
Het staal zorgt, samen met de toepassing van veel glas voor een stoere uitstraling, die past bij het soort diensten dat in het gebouw is gehuisvest. De installatietechniek is deels in het zicht gelaten en deels in de staalconstructie verwerkt. Voor een ruim binnenvallend daglicht is veel glas toegepast, ook in de vorm van lichtstraten en daglichten.

posti.jpeg