29 Appartementen te Tilburg

H&B Installatietechniek heeft opdracht gekregen voor het installatietechnisch transformeren van een 100 jaar oud wol pakhuis tot 29 luxe lofts.

De te realiseren installatie bestaat uit:
- Vuilwaterinstallatie
- Waterinstallatie
- Warmteterugwinningsinstallatie
- Warmtepompinstallatie - H&B installeert E-HP warmtepompinstallatie
- Sanitaire installatie

Een rijke historie
Het voormalig Pakhuis voor wol symboliseert de rijke historie van de Tilburgse textielindustrie. Het werd gebouwd in 1919 als onderdeel van Ververij & Twenerij Broekhoven door de firma I. en C. Wouters. Het ontwerp is van de Tilburgse architect F.C. de Beer, die met zijn vele ontwerpen de stad Tilburg letterlijk vormgaf. Het Pakhuis herinnert aan dat verleden, maar wijst ook de weg naar de toekomst.

De woningen zijn gerealiseerd rond een centraal gelegen atrium. Door historische structuren en elementen als de betonnen kolommen te behouden, ademt deze ruimte de authentieke, rauwe sfeer van het pakhuis. Ook maakte de keuze voor een atrium het mogelijk om het aanwezige souterrain beter te benutten. Wie binnenstapt in het wolpakhuis achter de Broekhovenseweg ziet het licht van boven komen. Van dak tot kelder is het pand op elke verdieping opengewerkt.

 Aan het bestaande gebouw zijn op subtiele wijze nieuwe materialen toegevoegd, zoals staal voor de kozijnen. Het nieuwe dakterras inclusief stalen dakopbouw met daarin de complete warmtepompinstallatie is vanaf de straat niet te zien. Voor de luxe appartementen, die in oppervlak variëren van 34 tot 115 vierkante meter, geldt eveneens het credo ‘alleen toevoegen wat nodig is’, zoals een unit met badkamer, keuken en kasten.


Impressievideo 29 luxe lofts

BRA.jpgbroek.jpg