Radboud UMC ''Gebouw S''

H&B installatietechniek heeft de opdracht mogen ontvangen voor het realiseren van de complete sanitaire installatie ten behoeve van de nieuwbouw van het Radboud UMC te Nijmegen.

H&B heeft het gebouw voorzien van o.a.
- Nood -/ Hemelwaterinstallatie
- Vuilwaterinstallatie
- Waterinstallatie
- sanitaire installatie

Nieuwbouw
Gebouw S betreft de laatste grote nieuwbouw bij het Radboud UMC te Nijmegen en dient als vervanging van 2 reeds gesloopte gebouwen en zal tevens na ingebruikname een aantal bestaande gebouwen gaan vervangen. Het gebouw krijgt 11 bouwlagen en zal bestaan uit 3 verdiepingen techniek, 3 verdiepingen poliklinieken, 3 verdiepingen verpleegzorg met circa 160 badkamers en 2 verdiepingen kantoren. De totale omvang van het project bestaat uit circa 45.000m²

BIM
Een intensief engineering traject maakt het mogelijk om met behulp van BIM gestructureerd de installaties in verschillende lagen te kunnen monteren en de clashes met de bouwkundige installaties voor te zijn. De opdrachtgever krijgt door het gebruik van BIM een visueel beeld van de installaties om in dit stadium ook al naar de bereikbaarheid van de installaties te kijken in verband met beheer en onderhoud voor de komende jaren.

BREEAM
Een ander specifiek onderdeel van het project betreft de BREEAM-certificering, dit brengt specifieke eisen mee in ontwerp, voorbereiding en uitvoering. Hier wordt onder meer aandacht aan besteed in werkplannen, planningen en specifieke uitvoeringseisen.

radb.jpg