Elkerliek ziekenhuis te Helmond

H&B installatietechniek heeft de opdracht mogen betreffende de nieuwbouw van de 2e en 3e verdieping van het Elkerliek ziekenhuis te Helmond, ook hebben wij de bestaande 2e verdieping gerenoveerd.

Om patiënten nóg beter te kunnen behandelen, wil het Elkerliek ziekenhuis nieuwe operatiekamers bouwen en de Intensive Care uitbreiden naar twaalf bedden. Het nieuwe complex wordt letterlijk op palen naast het ziekenhuis gezet.

De huidige operatiekamers in Helmond zijn bijna dertig jaar oud waardoor materialen en systemen aan vervanging toe zijn. Vandaar dat het Elkerliek ziekenhuis investeert in een nieuw OK-complex om de beste zorg te blijven leveren. Het nieuwe complex bestaat uit acht operatiekamers die multifunctioneel en flexibel inzetbaar zijn. Ook wordt de logistiek geoptimaliseerd, de ergonomie verbeterd en komt er meer ruimte voor opslag. Hierdoor kan het Elkerliek ziekenhuis tevens de verwachte stijging van het aantal patiënten en operaties als gevolg van de vergrijzing het hoofd bieden.

Verbouwingen
Op de Intensive Care zijn momenteel acht bedden beschikbaar. Door de vergrijzing en een toename van het aantal complexe operaties zijn meer bedden nodig. Met de verbouwing van de IC is straks plaats voor acht beademingsbedden en vier bedden voor High Care. De Centrale Sterilisatie Afdeling steriliseert alle operatie-instrumenten. Vanwege de productiegroei is de CSA te klein geworden en daarom wordt vergroting van deze ruimte nu meegenomen in de plannen. De afdeling Dagbehandeling wordt verplaatst en blijft zo dicht mogelijk bij de OK liggen. Naast een nieuwe huiskamer voor patiënten van Oogheelkunde, komt er ook een speciale kamer voor ouders van kinderen die een KNO-operatie moeten ondergaan zodat zij dicht in de buurt van hun kind zijn.

Tijdens de verbouwing blijven de huidige operatiekamers in gebruik.

Impressie nieuw operatiecomplex Elkerliek ziekenhuis

elkerl.jpg